top of page

ZADELPASCONSULT

U kunt bij Bie-Fit terecht voor het aanmeten van een nieuw zadel (zie zadelmerken), advies bij het aanschaffen van een tweedehands zadel (door u aangeleverd) of een controle van uw huidige zadel.

Hoe verloopt een consult?

  • In eerste instantie wordt er kennisgemaakt met paard en ruiter en worden er een aantal vragen gesteld die inzicht geven in de voorgeschiedenis, de traningsdoelen, de manier van huisvesten, enz...

  • Vervolgens wordt er nagegaan of het paard op dat moment ergens pijn heeft/gevoelig is, en waarmee rekening moet gehouden qua anatomie en biomechanica.

  • Indien u de pasvorm van uw huidige zadel wil laten controleren, wordt het zadel eerst gecontroleerd op veiligheid, symmetrie en eventuele schade. Vervolgens wordt het zadel in stilstand op uw paard bekeken en overlopen we samen met u wat er goed is en wat er niet goed is/voor verbetering vatbaar is. Hebt u een afspraak omdat u hulp wens bij de keuze van een tweedehandszadel, dan wordt exact dezelfde procedure gevold. Wenst u een nieuw zadel van Bie-fit aan te schaffen, dan wordt de controle van het  demozadel overgeslagen, daar deze reeds gecontroleerd zijn. 

  • Vervolgens wordt uw zadel (of enkele nieuwe en/of tweedehands zadels) getest met u erop en dit in de 3 basisgangen. Hiervoor gebruiken we graag een ondergrond die toelaat dat het paard ontspannen kan lopen, aangezien een natte/harde/gladde bodem soms een vertekend beeld kan geven. 

  • Nadat u gereden hebt, kan er bij een controle van het eigen zadel, gekozen worden om iets aan de balans of pasvorm te wijzigen. Indien dit ter plaatse kan aangepast worden door het plaatsen van Treeclix of wol toe te voegen aan uw kussens of indien dit niet mogelijk is, door te gaan werken met een zadelpassers-pad, wordt dit ineens gedaan en rijdt u na de aanpassing nog eens, ter controle. Indien er aanpassingen in het atelier moeten gebeuren, wordt u eerst de prijs meegedeeld en kan er een afspraak gemaakt worden om het zadel binnen te brengen. Elke aanpassing in pasvorm of balans vereist controle te paard en moet u dus rekenen op een vervolgafspraak. Indien u een tweedehands zadel van iemand anders gekozen hebt, worden er geen aanpassingen gedaan totdat het zadel in uw eigendom is! Kiest u voor een zadel van Bie-Fit, hebt u de mogelijkheid om deze een week te huren voordat u beslist. Beslist u tot aankoop, dan vervalt de huurprijs.

bottom of page